אז מה זה בעצם מסיבת אוזניות? מתי החל מסיבת האוזניות הראשונה?
אז לפני הכל, מסיבת אוזניות היא בעצם מסיבה שקטה, אין רמקולים והגברה חיצונית מסביב וכל האירוע מועבר לקהל אך ורק אוזניות, ללא התערבות הגברה חיצונית.
איך למעשה זה מתחבר לאוזניה? פשוט מאד. יש משדר שפותח תדר רדיו הנקרא RF. המשדר פותח מעין תחנת רדיו קטנה על גבי תדר. האוזניות מכויילות כבר למשדר עצמו. את המשדר מחברים ליציאת OUT מכל נגן. לדוגמא: מחשב נייד - שקע אוזניות, פלאפון - שקע אוזניות, פלטת דיג׳י - אאוט מאסטר וכו… נניח וחיברתם את המשדר למחשב הנייד, כל מי שיתנגן במחשב הנייד תשמעו באוזניות. לכן, אפשר גם לחבר את המשדר לתקליטן וכל מי שהתקליטן (או מיקסר עצמאי) וכך מה שהתקליטן ינגן, ככה ישמעו באוזניות, משום שהפלטה של הדיג׳יי מוציאה סאונד, גם פלאפון מוציא סאונד, ולכן המשדר קולט מהפלאפון ומוציא החוצה לאוזניות.
בואו נחזור רגע להיסטוריה של מסיבת האוזניות
האגדה האורבנית מספרת שהרעיון המקורי של מסיבת האוזניות היה בגואה שבהודו בשנת 1988. בהודו למי שיודע (ולמי שלא), יש תרבות בסצנת המוזיקה חזקה מאד של טראנס. המסיבה עצמה מתחילה באיזור ה 00:00 לפנות בוקר עד השעה 16:00 יום למחרת.
המסיבות עצמן לא היו חוקיות, אז כדי למנוע את הגעת המשטרה, פיתחו את מסיבת האוזניות שהיו יכולים לרקוד לצלילי המוזיקה.
בסרט אסטרובוי (סרט יפני, משנת 1967), הדמות עצמה לבשה אוזניות, וכל המשתתפים היו עם אוזניות גם.
בשנת 2002, מסיבת האוזניות ההמונית הראשונה הייתה בשיקגו בפסטיבל המוזיקה הגדול של אז, שם השתתפו אלפי אנשים במסיבת האוזניות עם מיטב הדיג׳ייס הטובים של אז. שנתיים מאוחר יותר, הקונספט גדל והשתתפו מעל 10 אלפים אנשים במסיבת האוזניות!
בשנת 2007, לראשונה היה ניתן לפצל את מסיבת האוזניות לשלושה תדרים. הכוונה היא שאם אנחנו לוקחים 3 משדרים, לוקחים 3 לפטופים ועל כל לפטופ ננגן משהו אחר, כל אחד יוכל לבחור לשמוע את הערוץ (התדר) שהוא ירצה לשמוע. כמו שרשמנו למעלה, האוזניות האלחוטיות מכויילות מראש למשדר עצמו, ולכן אם ניקח 3 משדרים שונים ונחבר אותם לשלושה מחשבים שונים בעזרת הכפתור שנקרא ״ערוץ״ אפשר לשים משדר אחד על ערוץ 1 , משדר שני על ערוץ 2 ומשדר שלישי על ערוץ 3, וככה לבחור איזה ערוץ לשמוע.
בישראל, מסיבת האוזניות הראשונה הייתה בשנת 2010 בפסטיבל הפסנתר בת״א.
במסיבה עצמו השתתפו מעל 5,000 אנשים אשר רקדו לצלילי המוזיקה.
האוזניות הראשונות היו די פשוטות למדי, וכל שנה יצא דגם חדש.
כיום, נכון לכתיבת שורות אלה (2024), ברשותינו הדגם החדיש ביותר של האוזניות ועם אופציה ל 6 תדרים שונים
נכון להיום, בישראל יש שימוש ניכר במסיבת אוזניות מידי שנה. האופציה הכי פופולארית, זה אנשים שלא רוצים להפריע לשכנים שלהם לאחר השעה 23:00 בלילה. ניתן להשכיר אוזניות אלחוטיות למסיבת אוזניות, לחבר את המשדר למחשב או טלפון או עמדת דיג׳י, ולהמשיך לנגן ללא הפרעה לשכנים!
אופציה נוספת שקיימת, זה לעשות אירוע עם 2, 3, 4, 5 או אפילו 6 תדרים!!! כל אחד יכול לשמוע משהו אחר באוזניות וברגע שמשלבים המון אנשים עם האפשרויות האלה, זה יוצר חוויה מוזיקלית אדירה.
זאת ועוד, שאפשר לשלב את האוניות האלחוטיות, בתור רעיון ליום הולדת או אפילו כגימיק מסיבת אוזניות לבת מצווה. אין ספק שזהו קונספט ייחודי ומיוחד, אשר כל אחד מגיל 4 עד גיל 120 יוכל להתחבר לרעיון של מסיבת אוזניות.
בנוסף, זוגות אשר מתחתנים בשטח, יכולים להשכיר מאיתנו מסיבת אוזניות לחתונה ולהמשיך לנגן בידיוק כמו האגדה האורבנית מהודו שאיפשר להמשיך את המסיבה עד השעות הקטנות של הלילה.
לסיכום, כמו שראיתם הרעיון המקורי של מסיבת אוזניות, היה עוד בשנות ה 60 ! בסרט יפני של מדע בידיוני. הטכנולוגיה שמשתבחת עם השנים, הביאה עימה את מסיבת האוזניות עם המון שימושים. כמו שרשמנו לכם - מסיבת אוזניות לילדים, מסיבת אוזניות לבת מצווה, השכרת אוזניות למנוע רעש לשכנים ואפילו מסיבת אוזניות לחתונות!
אז אם פעם הבאה תהיו במסיבה, תחשבו שאת כל המסיבה הזו שאתם בה, תדמיינו אתכם רוקדים לצלילי המוזיקה, במסיבת אוזניות.
Comments